Apache wil meer mediakritiek in Vlaanderen

Vandaag starten de collega’s van de nieuwssite Apache met het project (*)nvdr. Op regelmatige basis zal de Apache-redactie artikels uit de krant selecteren en toetsen aan vraag: waarom staat dit stuk vandaag in die krant?

Apache hoopt met dit project de mediakritiek in Vlaanderen een boost te geven. Op regelmatige basis zal de redactie kranten, weekbladen en nieuwssites uitpluizen en kritische analyses brengen over artikels die naar pr en reclame ruiken of die de belangen van een bepaalde vereniging of bedrijf dienen.

Journalist Tom Cochez analyseerde bijvoorbeeld al een artikel dat op de website van Het Nieuwsblad verscheen met de titel ‘Vieze adem grootste afknapper bij eerste afspraakje’. Het artikel bleek pure pr te zijn van een fabrikant van tandenborstels.   

Apache is voorlopig een vrijwilligersproject van enkele journalisten die voordien onder andere hun brood verdienden bij De Morgen. Voor dit project krijgt de redactie een subsidie van 20.000 euro van Vlaams minister voor Media Ingrid Lieten.

U vindt (*)nvdr op www.apache.be/nvdr.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.