© Konstanze Straub
#WijZijnHier

‘Mijn kinderen hebben hier een kans op een betere toekomst’

Samen met haar kinderen volgde de Chileense advocate Konstanze Straub 3,5 jaar geleden haar echtgenoot die in België kwam werken. Het was de bedoeling om na 3 jaar terug te keren, maar daar stak de gewijzigde politieke situatie in haar vaderland een stokje voor.
#WijZijnHier

‘Ik herbeleefde alles opnieuw, maar het was het wel waard'

Ahmad Ahmadyar was bijna 9 toen zijn vader hem meenam, weg uit Afghanistan. Ze hadden een loodzware missie: een veilige toekomst vinden voor het hele gezin. Vandaag is Ahmad 20 en Belg en neemt hij je graag mee op de haast onmogelijke tocht, die twee jaar duurde. En waarbij één moment bleef plakken.
© Sipan Hota
#WijZijnHier

‘Ik nam foto’s om de harde realiteit te overleven’

Sipan Hota is fotograaf. En vluchteling, die terechtkwam in Oostende. Zijn foto’s nemen je mee naar het binnenste van zijn ziel: donker en melancholisch, maar altijd op zoek naar schoonheid. Ze vormen zijn levensverhaal, dat begon in Amuda, Syrië.
© FMDO
#WijZijnHier

Het verhaal van Musa: ‘Net zoals die shit die je in films ziet’

Dertien jaar geleden was Musa Huzzeinzadah (22) niet welkom in België. Nu werkt hij als apotheekassistent, doet hij vrijwilligerswerk en is hij verzot op zijn bijna eenjarige dochter. Als hij vertelt over die eerste maanden in ons Belgenlandje lijkt het wel een scène uit een film.
© FMDO
#WijZijnHier

Ibrahim Osman, nieuwkomer en Bekende Oostendenaar

Maak kennis met Ibrahim Osman. Hij woont nog geen drie jaar in Oostende en is er al een figuur. Noem een evenement of organisatie en hij is er vrijwilliger. Hij koos voor Oostende omdat de stad hem herinnert aan zijn thuis in Eritrea, waar hij zeekomkommers ving met zijn vader.
#WijZijnHier

Terug van nooit weggeweest

Mijn naam is Parvaneh. Een naam die je niet veel hoort. Ik ben namelijk afkomstig uit Iran. Ik woon sinds 2015 in België, nadat ik trouwde met de liefde van mijn leven. Onze officiële verloving, die in Turkije plaatsvond, verliep perfect. De reis naar Iran die erop volgde, verliep wel een tikkeltje anders.
© Nesrine Al Ghazi
#WijZijnHier

Mijn vader, mijn vriend, mijn grote voorbeeld

Op vaderdag denken we niet alleen aan de vaders die er nog zijn maar ook aan alle vaders die iedereen moet missen. Net zoals Rihab Bouzid, een studente sociaal werk, die haar vader veel te vroeg moest afgeven.
© Mulume Tshitenge
#WijZijnHier

Met een kip op de trein in Cuba

De Oostendse Odis neemt je mee naar Cuba, haar geboorteland. Een verhaal over Monchito, mojito en Cubaanse treinen. En waarom Odis jarenlang geen kip meer at.
(c) FMDO
#WijZijnHier

Een boterham in België

Luisa is een straffe Belgische vrouw met Peruviaanse roots. Nederlands leren is voor haar geen evidentie. Het was en is nog steeds vaak stresserend maar toch bovenal grappig. Via een van haar anekdotes krijgen jullie een inkijk in de wereld van een anderstalige en zowel de leerkrachten Nederlands als de anderstaligen krijgen er elk n ...

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.