Rob Pierson / Wikimedia (CC BY 2.0)
#WijZijnHier

‘Rino, hier is Tasnim’

Rino Feys van de kringloopwinkel krijgt een heuglijk telefoontje van zijn voormalige medewerker Abdullah: ‘Heb je het gezien, Rino? Tasnim heeft me een WhatsApp-berichtje gestuurd: eindelijk staat hij op de lijst van mensen die eerstdaags de grens mogen oversteken.’
© Tasnim
#WijZijnHier

De man die zijn vrouw moet vrijkopen: ‘Ik wou dat ik meer kon doen’

Abdullah, de Palestijnse ex-collega van kringwinkelmedewerker Rino Feys, heeft alles in gereedheid gebracht voor de komst van zijn vrouw, hoewel het lang niet zeker is of die daadwerkelijk komt. Hoeveel is het woord van zo’n fikser waard? ‘Het is maffia, deze mensen zijn niet te vertrouwen.’
Saleh Najm and Anas Sharif / Wikimedia (CC BY 4.0)
#WijZijnHier

De man die zijn vrouw moet vrijkopen: ‘Palestijnse levens zijn niets waard’

Abdullah, de Palestijnse vluchteling die in de kringloopwinkel heeft gewerkt waar Rino Feys werkleider is, vertrok op eigen houtje naar Egypte. Dankzij het geld dat hij kon verzamelen via een crowdfunding en enkele leningen hoopt hij zijn vrouw uit Rafah vrij te kunnen kopen.
Foto via Rino Feys
#WijZijnHier

De een zijn dood is de ander zijn brood

Ook in Gaza, ondanks de verschrikkelijke situatie daar, zijn er bloedhonden die buit geroken hebben, ziet kringwinkelmedewerker Rino Feys. Zijn collega Abdullah probeert wanhopig zijn vrouw uit Rafah weg te krijgen. Maar dat loopt niet van een leien dak. De situatie lijkt uitzichtloos.
public domain (CC0)
#WijZijnHier

‘Maandenlang wist ik niet of het dag of nacht was’

Rafiq heeft rugpijn, pijn aan zijn boven- en onderarmen, aan zijn billen en benen, aan zijn handen en voetzolen. De pijn gaat nooit meer weg. Ze is het gevolg van de stokslagen die hij en zijn beste vriend kregen in een Syrische gevangenis. Maar Rafiq kan het navertellen.
© Rino Feys
#WijZijnHier

Voor niet-westerse migranten is je uiterste best doen niet altijd voldoende

Volgens De Stemming, het onderzoek uitgevoerd in opdracht van VRT NWS en De Standaard, vindt 81% van de Vlamingen dat niet-westerse migranten Nederlands moeten kunnen spreken om Vlaming te worden. Maar ook al is de wil er, voor oudere nieuwkomers is het niet altijd evident, ondervindt Rino Feys.
© Rino Feys
#WijZijnHier

‘Welkom in België’: Als de nood het hoogst is, is de redding nabij

Goed nieuws uit de kringwinkel van Avelgem. Eindelijk kan Aziz, medewerker van blogger Rino Feys, zijn vrouw en drie kinderen opnieuw in de armen sluiten. Dankzij solidariteit, steun en medewerking, soms uit de meest onverwachte hoek, kwam aan de maandenlange lijdensweg onlangs een einde.
© Rino Feys
#WijZijnHier

‘Misschien zijn ze mijn familie vergeten’

Een collega van blogger Rino Feys wacht al maandenlang in de hoop dat zijn gezin binnenkort naar België mag afreizen. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft laten weten dat alles in orde komt, maar toch gebeurt er niets. ‘Het duurt te lang. Misschien zijn ze mijn familie vergeten.’
© Rino Feys
#WijZijnHier

Gezocht: iemand met een hart bij de Dienst Vreemdelingenzaken

Het gezin van een medewerker uit de Kringwinkel van Avelgem stevent af op een drama, omdat de Dienst Vreemdelingenzaken documenten verkeerd gelezen heeft. Maar is het wel een misverstand of is het eerder onwil?, vraagt medewerker Rino Feys zich af.
© Rino Feys
#WijZijnHier

‘Wat duurt wachten toch lang’

Achter de schermen van de kringloopwinkel in Avelgem voltrekt er zich een moderne tragedie. Een van de medewerkers van Rino Feys probeert zijn familie, die in penibele omstandigheden verkeert, naar hier te laten overkomen maar belandt in het doodlopende straatje van de bureaucratie.
© Rino Feys
#WijZijnHier

Ramon gaat trouwen

In de kringloopwinkel waar Rino Feys werkt, gaat het leven gewoon door, ook in tijden van corona. Zo neemt Ramon verlof om te trouwen. Het is te zeggen: hij wil anderhalf uur vroeger naar huis, want vanavond is het zover. En dat hij daar pas diezelfde middag verlof voor vroeg, komt omdat hij zelf ook nog van niets wist…
© Rino Feys
#WijZijnHier

Papieren krijgen als Afghaanse vluchteling? Om hopeloos van te worden

Het was een hele krachttoer om alles geregeld te krijgen, zo begint Rino Feys zijn verhaal over de tegenslagen van de Afghaanse vluchteling Jalal. Van hieruit moest die ervoor zorgen dat alle benodigde papieren voor de hereniging met zijn gezin tot bij zijn contactpersoon in Pakistan geraakten.

Pagina's

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.